Vinterbad

Har du prøvd å bade på vinteren?

Det er en forfriskende og euforisk erfaring. Vi tok en prat med badeentusiast Erika Kurahachi (50) fra Fredrikstad for å høre hennes tips.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image1-457x1024.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva er å vinterbade?
Det er å bade når «sesongen» er over. Man fortsetter å bade utover høsten og gjennom året til det er høst igjen. Min badesesong er hele året.

Når startet du med dette?
Jeg startet med dette for straks fire år siden. Det hele startet med at jeg var tilskuer til dette i lang,lang tid før jeg tok mot til meg. Jeg ble med min venninde på et tidlig vårbad på Dypeklo. Tanken om at dette var galskap streifet meg mange ganger.

 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image2-1-457x1024.jpeg

 

Hva gjør det å vinterbade så bra?

Å vinterbade er bra fordi du kjenner at du lever!

Det føles godt for kroppen, du blir også glad av å vinterbade. Og selvfølgelig er det sosialt, selv i disse Coronatider.  Vi har det veldig moro sammen når vi bader.
Etter et bad kjenner du hvordan du får tilbake varmen i kroppen, vondter er borte eller du kjenner de ikke så godt.
En fin øvelse er å stå rolig i vannet i fem minutter. Du bør være obs på at du kun gjør dette dersom du føler deg trygg på deg selv og det å være i vannet over så lang tid når det er kaldt.

Når høsten kommer kan du fortsette med et bad eller to i uka. Da blir ikke overgangen til vinterbad så stor.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image4-768x1024.jpeg

Hva for tips har du til andre som vil prøve?
-Jeg liker å bade med badesko og lue, for å unngå å skade føttene og holde på varmen i hodet. Har du ikke badesko, bruk joggesko eller ullsokker.

-Unngå å dukke hodet vinterstid.

-Et sitteunderlag til å stå på når det er kaldt før og etter badet.

-Vær rask med tørking/påkledning. Ull er selvfølgelig best.

-Du bør prøve å puste rolig når du senker deg ned i vannet. Du velger om du vil vasse eller bruke badetrapp. Selv liker jeg godt å bade fra badetrapp.

-For tryggheten, ta med deg en venn. Hvis ikke gi beskjed hvor og når du bader hvis du skulle være uheldig. Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image3-1.jpeg

 

Det er sjeldent så mye is som nå. Vi kjørte til Andersen Slippen på Hankø og undret oss over hvor vi skulle bade der. Det var is så langt og mye vi kunne se. Hva med Foten? Vi kjørte til Foten. Det viste seg at det var lavvann og is der også. Vi kjørte dermed tilbake til Hankø.
Utenfor all isen så vi en båt. Den nærmet seg brygga. Kunne mannen ombord på båten hjelpe oss kanskje? Vi ville så veldig bade,og helst fra badetrappa.
«Du,kan du hjelpe oss å få hull på isråken her?» «No can English» Ojda…spontant utbryter jeg «polsk?» Mannen i båten svarer: «yes» Gode råd var dyre! Min gode badevenninde fikset dette lett på klingende polsk…makan til flaks!
Han banet vei med båten bort til oss og vi fikk den perfekte badeplassen ytterst på brygga🤗

 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image5.jpeg