Street-basket

I Aktivitetsrådet holder vi på å lage ulike introduksjonsfilmer innen egenorganisert idrett og fysisk aktivitet. En av disse er street-basket. Vi kontaktet Casper Stenmoe-Width, 35 år fra Trosvik, for å lære mer om street-basket og basketball. Casper har drevet med basket i 19 år (!), men hvordan startet denne interessen han brenner for?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DSC0044-907x1024.jpg

Hvorfor begynte du med basket?

På trass. Jeg bodde i Trondheim, men vi måtte flytte pga pappa fikk ny jobb. På den tiden drev jeg faktisk med ballett. Da satt jeg som krav når vi skulle flytte at jeg skulle iallfall spille basket. Vi har bodd flere steder i verden og pga astma ble jeg mye skjermet. Jeg var den som ofte ble valgt sist i gymmen når vi skulle dele inn i lag. Så når vi skulle flytte så var det kravet mitt. Og det betalte seg. 13 måneder senere kom jeg på landslaget i basketball.

Hvordan var det å være med landslag?
Det var en spennende tid – skummelt å være yngst, men en læringskurve jeg aldri ville vært foruten. Tror ingenting kan måle seg med å representere landet sitt.

 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DSC9967-1-1024x683.jpg

 

Hvorfor startet du med basketball?

Det er verdens beste sport som har alt. Det er en sport for alle,uansett hvor du er fra, formen din eller hvor god du er. Det passer for alle.

Hvor i Fredrikstad kan vi spille street basket?

Det er mange steder! Du kan spille på Cicigong, Trara, Sagabakken, Lunde på Kråkerøy, Trosvik og mer.

Hva for tips har du til en som vil prøve basket for første gang?

Se på ballen som en god venn. Lek. Prøv deg frem. La alt være lystbetont og gøy. Ingen er verdensmester første gang og det behøver man heller ikke være for å ha det moro.
Og ikke minst: ta meg deg en god venn eller ti om du har det. Ting man gjør sammen gjør ofte ting enda mer gøy.

 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DSC0407-1-1024x683.jpg

 

Alle foto: Morten Obbink.