Project Description

SENTRUM

Treningsparker i sentrum

I Fredrikstad finns det mange private og offentlige treningsparker. Men hvor er alle sammen?

Vi har laget en liste over noen parker, fordelt på de fire bydelene. Om du ser parker vi har glemt, send oss en mail på fredrikstad@aktivitetsrad.no

I Lahellemoen, ikke langt unna Kjæråsen Barnehage (i krysset mellom Hjalmar Bjørges vei og Bilettveien) har Fredrikstad kommune satt opp et flott nytt treningsområde. Takket være Sparebankstiftelsen Dnb og spillemidler har lokalsamfunnet fått en nydelig plass, med flere aktivitetsmuligheter på tvers av aldersgrupper. Ta turen alene eller med barna. Det er lekeplass ved siden av og plass til å ta lunsj. Glommastien går gjennom området dersom det frister å kombinere en gå- eller sykletur.

Nedenfor kinoen, ved Glomma, har Fredrikstad kommune satt opp noen flotte apprat for ulike muskelgrupper som er tilgjengelig for alle. Hva med en løpetur/gåtur langs vannet, kombinert med styrketrening?

I Fredrikstad marka, «bak» andre dam, har Fredrikstad idrettsforening fått ordnet mange forskjellige apparat som passer de aller flest. Et supert sted å ta både løpetur og styrketrening.

Utenfor Holmen Eldresenter har kommunen satt opp gode apparater for eldre. Disse kan også benyttes av flere aldersgrupper.

På Glemmen videregående skole har Foreningen Rå satt opp parkour elementer som også kan benyttes som treningspark. Apparatene ligger midt i skolegården og åpent for alle på ettermiddager/helg.

Ved brattliparken ligger det en hinderløype som passer for de yngre. Hinderløypa er bygd gjennom et samarbeid mellom Velforeningen, Lokalsamfunnsutvalget og Fredrikstad kommune.

Foto: Geir A. Carlsson, Fredrikstad Blad.

I starten av Pettersand, i krysset ved Labråten, har Pettersand velforening gjort en stor dugnadsinnsats for å få opp utendørs treningsapparater. En god arena for felles økt eller en treningstur alene. Det er også lekeplass ved siden av.

Foto: Joachim Heidenstrøm, publisert på parkmiljo.no

På Ambjørnrød skole har FAU og lokalsamfunnetsutvalget i samarbeid med kommunen fått opp en aktivitetspark med bl.a. treningselementer i skolegården. Et bra sted for både lek og trening.

Foto: Harry Johansson, Fredrikstad Blad.

Oppe på Ambjørnrød, ved Harestien, har parkavdelingen i Fredrikstad kommune for noen år siden fått satt opp hinderløype. Morsom aktivitet for store og små.

Foto: Fredrikstad kommune.

Vil du ha tips til øvelser? Sjekk ut da våre prøvekaniner fikk lære av Cathrine Back som driver “Aktivitet i Sentrum”.