Project Description

Streetbasket

Streetbasket spilles stort sett ute – i bakgårder, i skolegården, parker som i Cuba-parken i Oslo eller bare foran garasjen. En kurv med litt plass rundt er alt du trenger. I USA kalles streetbasketball ofte rett og slett for streetball.

Tidligere var dette mest et storbyfenomen, det var et typisk utrykk for en ung og urban livsstil i de største amerikanske byene, men har også blitt populært i Norge og i og med at det ikke krever så veldig mye plass eller antall spiller, så kan man spille det stort sett overalt.

Streetbasket har utviklet seg til en selvstendig sport etter hvert, med egne regler og en fairplay-kultur. Dette har gjort spillet populært kjønn og i alle aldersgrupper og samfunnslag. Street er også nært knyttet til både musikk og gatekunst.

Men selv om spillet er blitt en egen gren under Basketballforbundet i Norges Idrettsforbund og noen spiller seriøse «3-mot-3-turneringer», er nok streetbasket noe som forsatt er mest utbredt som en lek med venner på åpne plasser og løkker med en basketballkurv.

(Tverga.no)

Vil du prøve streetbasket? Sjekk ut da våre prøvekaniner fikk tips av Casper: