Project Description

Stisykling i marka

Hva med å ta med sykkelen ut i skogen og prøve noe nytt? Her kommer du tett på naturen og får en ny type mindfullness gjennom at sansene må være skjerpet og tilstede underveis.

Pakkeliste:

  • Det kan være lett å punktere på veien, så ta med lappesaker og enkel pumpe.
  • Hjelm og knebeskyttere. Ev. bruk også sykkelhansker.
  • Vannflaske, og ev. noe mat
  • Enkel førstehjelpsutstyr.
  • Klær det egner seg å svette i, og holde varmen.

Type sykkel:

Om du spør en som er aktiv stisyklist vil du få et detaljert og godt svar på hvilken sykkel du bør bruke. Gode sykler for stisykling er en investering. Men er du derimot nybegynner så kan det være lurt å starte enkelt. Om du ønsker å teste stisykling kan vi anbefale å starte med en terrengsykkel. En sykkel med halvdemping vil fungere godt på grus og lettere teknisk terreng. Om du derimot vil prøve deg på vanskelig terreng, hopp og utfordringer bør du låne deg en fulldemper som er egnet til denne typen aktivitet. En sykkel med demping både foran og bak, på sete og bredt styre egner seg veldig godt til store utfordringer. Men start i det små. Bruk en terrengsykkel, prøv deg frem på lette stier og små utfordringer.

Lurt å tenke på:

  • Når det regner eller har regnet så vil røtter være veldig glatte og det kan være vanskelig å komme seg fremover uten å ramle. Det vil også være mer myr, leire og annet som hindrer dekkene å få fart. Det anbefales derfor å teste stisykling når det er tørt og har vært tørt noen dager.
  • Det kan være lurt å planlegge hvor du skal sykle før du starter. Det gjør det lettere å vite vanskelighetsgrad og forventet terreng.
  • Sykle gjerne sammen med andre. Dette gjør det lettere dersom uhellet skulle være ute, og det kan være fint å rådføre seg med hverandre dersom dere er usikre på hvor dere skal sykle.
  • Husk regelen om sporløs ferdsel i naturen. Vi skal forlate naturen slik vi fant den, ta med søppel og lignende underveis.

Hvor sykle:

Det er lagt inn noen finer løyper på https://trailguide.net, søk på Fredrikstad.

Glommaringen er også enkel og ypperlig å prøve.

I Fredrikstad kan Tronddalen være en godt sted å prøve. Området bak treningsparken er flott område for stisykling takket være Gresvik IF stisyklister. Her er det også pumptrack.

Har du lyst til å bli med på en tur sammen med dem, helt gratis? Sjekk ut når de skal ha neste tur på deres Facebook-side. De har turer for nybegynnere, fellesturer, jenteturer og mer!

De har også tilrettelagt aktivitet for funksjonshinder.