Project Description

Frisbeegolf

I Aktivitetsrådet ønsker vi å vise frem mange fantastiske aktiviteter du kan drive med på egenhånd. Frisbeegolf, også kalt diskgolf, er en flott aktivitet som krever lite utstyr og passer for alle aldersgrupper. I sommer filmet vi ulike instruksjonsvideoer til aktiviteter, deriblant frisbeegolf. Her møtte vi Paal Nymann, nestleder for Nedre Glomma Disksport, som brenner for dette. Vi tok en prat med han for å lære mer.

Hvordan startet du med diskgolf?
-Jeg prøvde frisbeegolf på en ferie i Canada på sent 90-tall. Jeg ante ikke at det fantes bane i Norge på den tiden så ble overrasket når jeg fant ut at det var flere baner i Oslo på tidlig 2000 tallet, den første banen i Norge ble faktisk satt opp i allerede i 1983, og nå har vi over 300 baner i landet.

Hva betyr denne aktiviteten for deg? 
-Det er en hobby jeg har drevet med i veldig mange år, så det betyr mye. Det er jo fantastisk gøy! Det er en flott sport som alle kan bedrive uansett alder og fysisk form, det er og veldig rimelig å drive med. På høyt nivå så er det dog en veldig utfordrende idrett og forbundet deler ut kongepokal i både kvinne og herreklassen, så den utfordrer på alle nivåer.

Hvor i Fredrikstad kan vi bedrive dette?
-I Fredrikstad har vi pr idag en 9 hulls bane på Kvernhuset Ungdomskole som passer for de fleste nivåer. Vi har også 2 korthullsbaner med 6 hull på Ambjørnrød Skole og Borge Ungdomskole. Vi jobber nå med flere 18 hulls baner i området så i løpet av det neste året så håper vi det spretter opp flere baner i byen😊 Banene vi har nå er åpne for alle og gratis å bruke.

Hva trenger vi for utstyr for å kunne drive med denne aktiviteten?
-Man trenger bare en frisbeegolf frisbee, eller disk som vi i miljøet kaller det. De fås kjøpt på de fleste større sportsforretninger som feks XXL. Etter man har spilt litt får man ofte behov for flere typer disker, men i starten holder det med en.

Hva er forskjell på frisbeegolf og diskgolf? 
-Det er en og samme ting. Sporten heter offisielt diskgolf for frisbee er et merkevarenavn som er eid av Mattel, men begge navn fungerer godt og brukes litt om hverandre.

Kan du fortelle litt om Nedre Glomma Disksport?  

-Nedre Glomma Disksport ble stiftet i 2018 i forbindelse med opprettelsen av Kvernhuset Diskgolfbane. Vi har aktive spillere i hele regionen og arrangerer en uformell ukesgolfkonkurranse hver mandag kl 1730 ved Kvernhuset hvor alle er velkomne. Nye spillere får da en rask innføring og alle nye medlemmer i klubben får også en disk.

Du finner oss på facebook her: 
https://www.facebook.com/nedreglommadisksport/

Om du vil lære mer om frisbeegolf, sjekk ut da våre prøvekaniner fikk lære av Paal: