Project Description

Bocca, Petanque

I Fredrikstad finns det en flott gjeng som spiller Pentaque alle tirsdager kl.17 og lørdager kl.13 på Tollbodplassen. Dette er klubben “Boule Frederik II”. De har cirka 50 medlemmer. Her er alle velkomne til å prøve og de har kuler til utlån. Ta kontakt med en som spiller for å lære mer.

Frivillighetssentralen Øst leier ut kuler i sine åpningstider. Her er det en bane rett ved Sellebakk brygge. Sjekk ut hjemmesiden til Frivillighetssentralen for åpningstider og mer info.

Grusbanen vel på Kråkerøy arrangerer hver søndag. Sjekk ut arrangement på Facebook.

Helsesportlaget på Evenrød har tilrettelagt for mange ulike funksjonshinder, og her er det mulig å ukentlig spille med andre. Sjekk ut mer info på Facebook.

Petanque og Bocca er boulespill, som spilles med kuler på grus eller gress. Begge spill er enkle og kan spilles av mennesker i alle aldre og ferdighetsnivåer. Det kan spilles omtrent overalt.

I Petangue (uttales «Pe-tank») går en kamp går til 13 poeng. Målet med en kamp er å komme nærmest «grisen», som målkulen ofte kalles, slik at du til slutt oppnår de nødvendige 13 poeng.

Bocce spilles på gress, og i motsetning til Petanque, skal kulene trilles istedet for å kastes.