Project Description

Hvordan bli mer aktiv i arbeidshverdagen? I Aktivitetsrådet brenner vi for gode aktivitetsmuligheter, men vi er også opptatt av å kunne være mer aktiv under ukas hektiske hverdag. I den anledning har vi 5 enkle tips til å øke hverdagsaktivitet:

  • Walk n talk

Gåmøter er noe vi sverger til i Aktivitetsrådet. Det er godt for kropp og sjel og det skaper en lettere prat i møtet. Hva med å ta med sjefen, kollega eller samarbeidspartner på en gåtur neste gang dere skal ha møte?

  • Aktivt friminutt

Barn og unge har krav på friminutt i løpet av skoledagen. Dette bør vi voksne praktisere også. Om du jobber en periode, spesielt om det er på PC, så ta deg en luftetur rundt kontoret eller ut.

  • Aktiv lunsj

Å ta en gåtur før eller etter spising er en fantatisk kombinasjon av lunsjen. Du får senket pulsen, løftet vekk stress og beveget deg slik at du er klar for arbeid igjen.

  • Sykle til jobb, eller deler av veien

Å bytte ut bilen med sykkel skaper mye aktivitet for kroppen. Under vinteren anbefaler vi piggdekk. Flere i Fredrikstad har to sykler der ene sykkel er med piggdekk og andre sykkelen uten. Det gjør det mye enklere å sykle til jobb ettersom du kan sykle uansett føre. Om du bor langt unna, hør om det er en kollega du kan sitte på med deler av veien eller ta bussen siste strekning til jobb.

  • Telefonmøter

Telefonen kan være et vidunderlig middel, samtidig som det kan være kilden til stress. Mange av oss har telefon som ringer mye under en arbeidshverdag. Ta med deg høretelefoner og bruk disse aktivt under dagen. Ved å ta telefonmøte med høretelefoner kan du enkelt ta en gåtur ute samtidig som du svarer i telefonen.

 

Har du gode tips til aktiv arbeidshverdag? Let us know!

 

Styreleder og daglig leder på walk n talk.