Hva er airsoft?

Airsoft er en form for rollespill. Sporten legger vekt på samarbeid, våpendisiplin, samhold, alternativ aktivitet og sosiale opplevelser. Det som skiller airsoft fra paintball er hovedsakelig at det er lagt vekt på realisme i våpen og utstyr, og at det forutsetter ærlighet fra spillerne (at de som er med tar treff, da kulene ikke inneholder maling).
Når det gjelder type spill er det bare fantasien som setter grenser. Airsoft kan spilles som en type rollespill (MilSim) eller som konkurranse (Hardball). Uansett hva man spiller er ikke poenget at ditt lag skal vinne, men at alle skal ha det gøy og få mest mulig ut av spillet. Airsoft er først og fremst en vennskapelig og sosial hobby, ikke en konkurranseidrett.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 40-pers-pluss-1024x768.jpg

 

Østfold Milsim er en Airsoft klubb som ble stiftet i 2003. Klubben bedriver sporten i skog primært, men har av og til hatt tilgang til nedlagte bygg og pukkverk. Klubben arrangerer egne spill og deltar på andre klubbers spill. Det spilles på lørdager eller søndager. Som oftest med matpause og sosialt midt i spillet. Det kan være alt fra 15 til 60 deltagere.

 

På storspill (samlinger) spilles det over flere dager med overnatting i telt. På utenlandske spill kan det være opp mot 2000 spillere. Storspill i Norge er fra 100 – 400 spillere.

Milsim Airsoftklubb er tilhørende Hyperion – Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser.

Ønsker du å prøve ut dette?

Ta kontakt med klubben på:

Facebook eller hjemmeside.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er søndagsspill-med-airsoftboden-1024x423.jpg