Friluftlivets muligheter

Friluftsliv er god kilde til aktivitet og helse, gjennom hele livet. I Fredrikstad er vi heldige og har mange ulike foreninger som driver med friluftsliv. Bli kjent med organisasjonenes tilbud. Kanskje en av dem passer deg?

AIRSOFT

AIRSOFT En annerledes måte å benytte seg av friluftslivet er å delta i rollespill med airsoft. Østfold Milsim arrangerer sammenkomster flere ganger i året. Følg med på deres Facebook-side for mer informasjon.

DNT

DNT Den Norske Turistforeningen har en egen avdeling her i distriktet som heter Nedre Glomma. Som medlem av DNT kan du leie foreningens hytter til medlemspris, rabatt på turutstyr, magasinet Fjell og Vidde, kurstilbud og mye annet. DNT Nedre Glomma arrangerer turer, grupper og sammenkomster. Les mer om DNT Nedre Glomma her. For turer og annen info, se Facebook siden til DNT Nedre Glomma.

Jakt og fiske

I Fredrikstad har vi en jeger- og fiskerforening i hver bydel! Om du interesserer deg for fisk eller jakt, ta kontakt med klubben i ditt nærområde. Foto: NJFF.

Borge Jeger og fiskerforening

Fredrikstad og Omegn Jeger og fiskerforening

Kråkerøy Jeger og fiskerforening

Onsøy Jeger og fiskerforening

Frosk -kajakklubb

FROSK er en kajakklubb som legger vekt på variasjon og allsidighet. Selv om kajakkpadling er  hovedaktivitet, er mange av medlemmene også aktive med andre friluftsaktiviteter. Det legges avgjørende vekt på de vakre naturopplevelser og den gode følelsen av frihet og trygghet som det å ferdes ute i det fri gir! Og sist men ikke minst er det viktig med det sosiale aspektet. Medlemmen har det rett og slett trivelig sammen! Sjekk ut deres hjemmeside: Fredrikstad og Sarpsborg kajakklubb.

Klatreklubb

Fredrikstad KlatreKlubb (FKK) ble stiftet 1994. I dag er det over 300 medlemmer og antallet er stigende.

FKK har bygget og eier Redpoint klatresenter i Tomteveien 21. Klubben arrangerer kurs og konkurranser på både nasjonalt og lokalt nivå.

Sjekk ut deres hjemmeside: Fredrikstad klatreklubb.

Paintball

Lurer du på om det gjør vondt å spille, så er svare nei. Du er så full i adrenalin og så lenge du har klær på deg så gjør det ikke særlig vondt, men du kan regne med å få ett par blåmerker. Paintball er veldig god trening, passer alle aldre, begge kjønn og er utrolig gøy!

Østfold Sentrale Paintball klubb spiller på bane i Onsøy/Råde, Klubben består i dag av medlemmer fra begge kjønn og i alderen 14 til 50 år, og vi ønsker alltid nye medlemmer. Hjemmeside: https://www.fpa.no

Fredrikstad skiforening

Alle undersøkelser viser at de som lar barna starte opp i FREDRIKSTAD SKIKLUBB selv blir bitt av basillen! Det er nemlig lagt opp til at hele familien kan være med på trening, aktiviteter og konkurranser! Alt i eget tempo og etter nivå. Du trenger ikke en gang løpe eller være god! Trening foregår ute i all slags vær – og frisk luft gir gjerne helt grusomme bivirkninger! Det klarner hjernen, konsentrasjonen skjerpes, det blir mindre sofasitting, tasting på telefon og nettbrett, bedre søvn og mer overskudd.  Sjekk ut www.fsk.no

Skogselskapet Østfold

Skogselskapets viktigste oppgave er å spre faktabasert kunnskap om skog og synliggjøre skogens mangesidige betydning. Vi arrangerer skoleskogdager for skoleklasser i hele Østfold. Vårt hovedsatsingsområde er å få flest mulig barn og unge ut i skogen for økt rekreasjon og kunnskap. Ta kontakt med oss for besøk på din skole. Sjekk ut vår hjemmeside.

Soppforening

Fredrikstad Soppforening ble stiftet i 1973, og er en sopp- og nyttevekstforening som favner hele nedre Glomma-regionen. De aller fleste av våre mer enn 160 medlemmer er vanlige mennesker som synes det er spennende å høste fra naturen, men vi har også noen eksperter, samt 14 autoriserte soppsakkyndige og 3 autoriserte nyttevekstsakkyndige.  Nedre Glomma er et sopprikt område med stort mangfold og flere sjeldne arter. Bli kjent med nye arter og biomangfold i ditt nærmiljø ved å bli med vår medlemsforening på tur. Hjemmeside: https://fredrikstad.soppognyttevekster.no

Speideren

Speiderne i Fredrikstad består av 11 ulike grupper, fordelt i hele Fredrikstad og Hvaler! Med våre 600 medlemmer i alle aldersgrupper, skulle du kunne finne tilhørighet i verdens største vennegjeng! Med mange flotte speidersteder, møtelokaler og sjøspeidernes ulike båter, finner våre medlemmer trygge og utfordrende aktiviteter med gode verdier, mestring og vennskap i sentrum. Felles hjemmeside: www.fredrikstadspeiderne.no

4H

I 4H får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og være del av et sosialt fellesskap der alle har omsorg for hverandre. Det stilles ikke spesielle krav for å bli medlem. Medlemsalderen er 8-26 år. Vi ønsker at fler barn og unge i Østfold får muligheten til å lære ved å gjøre. Deler du vår kjerneverdier som er klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse?  Bli med da vel! Se her for å finne din klubb.

Stisyklister

Vi sykler utelukkende på stier på Gressvik, men også i nærliggende marker i omegn. Gresvik IF Stisyklister skal være et sted der alle med samme interesse kan treffes uavhengig av ferdigheter eller sykkeltype. Vi har fokus på det sosiale og det å hygge oss på sti sammen med andre, vi skal være en arena der alle kan møtes rundt en felles interesse, nemlig stisykling. Vi inviterer til fellesturer, sosiale kvelder og festivaler. Hos oss kan alle delta uansett ferdighetsnivå, men det er helt klart en fordel hvis du har litt stierfaring og liker skog og mark. Følg oss på Facebook.

Turmarsj

Fredrikstad Turmarsj Klubb ble oppretta 18. mars 1992. Turmarsj er en form for sport hvor vi går arrangerte turer. Sporten passer for alle mennesker, små og store, og du trenger ikke andre egenskaper for å delta enn turglede. Det er ingen konkurranse, tidtaking eller vinnere, bare muligheter for trim og sosialt samhold, samt muligheter for å være med på bussturer og andre turer til andre steder i inn- og utland for å delta i turmarsjer andre steder. Sjekk ut vår Facebook side.

Låne utstyr til friluftsliv

Skattkammeret er Kirkens Bymisjons utlånsentral der barn og unge kan låne sports- og fritidsutstyr gratis. Vi låner ut utstyr til både sommer- og vinteraktiviteter, og har utstyr som ski, skøyter/rulleskøyter, flytevester, soveposer, liggeunderlag, telt, tursekker, tursko og mye mer. Sjekk ut vår hjemmeside.