Fredrikstad kommune møter frivilligheten

Tirsdag 6.september inviterte vi kommunens ansatte og politikere til å treffe frivillige organisasjoner i friluftslivet. Det er Friluftslivets uke og vi vil feire dette med å vise frem mange flotte tilbud!

Møtet foregikk på Frivillighuset som er nyåpnet av 4H Østfold og Norsk Folkehjelp Fredrikstad. Et herlige lokale, med nydelig bakgård som alle kan leie.

En stor takk til alle deltagere som brukte sin tid hos oss og organisasjoner som viste frem sitt frivillige engasjement! En ekstra takk til Viken fylkeskommune for midler til å satse på ulike møteforum.

Det var hele 9 organisasjoner de ble kjent med og vi fikk våre ungdommer til å skrive en liten oppsummering:

Fredrikstad skiklubb

Fredrikstad skiklubb eier Fredrikstad Skiarena der de har treninger året rundt. På vinteren har de veldig fin kunstsnø og på sommeren trener de med rulleski.
Skiklubben driver også med orientering i fredrikstadmarka, de har godt sammarbeid med kommunen og passer på alle løyper hvor de vedlikeholder løypene ukentlig og passer på at de er komfortable.

4H

4H lager friluftsplasser som er nærme, men fortsatt sitter man midt i naturen sånn at du kan nyte den. Organisasjonen fokuserer på å lære folk hvor maten kommer fra, håndtverk, håndarbeid, lage kniver og masse mer! Aldersgruppa er 8-18, men det er fortsatt tilbud for personer som er over 18. I 4H er det medlemmene som bestemmer alt og hoved mottoet er «lære ved å gjøre»

Turmarsjklubben

Turmarsjklubben organiserer løyper på 5-10km, de har løyper som er tilpasset for alle, til og med folk som sitter i rullestol eller har med seg barnevogn.

Hvert år har de en marsj for å samle inn penger til Rosa Sløyfe aksjonen, og på slutten av marsjer har de kaffe, vafler og prat fordi de legger vekt på det sosiale.

DNT nedre glomma

Nedre Glomma har aktiviteter for alle aldergrupper.

De er fjellsport grupper, via ferrata i Halden sluser, aktivitetsløyper, klatring med og uten instruktører og masse mer. De har mellom 400 og 500 hytter sprett utover landet som medlemmer kan bruke, der kan man leie senger og kajaker og på bemannede hytter kan man også få en 3 retters middag. En ting DNT Nedre Glomma også er veldig glad i, er adrenalinkikk!

Øra økopark

Øra økopark driver med forskjellige opplegg for å skape mer interresse om naturen, lære hvordan ting funker og henger sammen i naturen. De har fått 950 000kr finansiert av sparebankstiftelsen til prøveprosjekter, de har også ett naturreservat på øra og økologiske jordbruk. De vil også invitere inn klassetrinn årlig for å få god opplæring om natur og bærekraft.

Fredrikstad speiderråd

Speideren gir friluftsaktiviteter for folk fra 6år og oppover.
De tilbyr masse kurs som for eksempel: sikkerhet på tur, brattkort kurs, livredning og klatring noe som tar seg bra ut på en CV. Speiderrådet drar på internasjonale leirer som tilbyr masse spennende i mange forskjellige land. De legger også stor vekt på at alle skal få en følelse av mestring og at man føler seg hjemme og mest av alt, ha det gøy.

Skogselskapet Østfold

«Grønne planter kan overleve uten mennesker, men mennesker kan ikke overleve uten grønne planter» er noe de synes er veldig viktig at folk skjønner.
Skogselskapet vil lære folk å ta vare på natur, dyreliv, økologi, klima, veksten av grønne planter og hva man har lov og ikke lov til å gjøre i naturen.
De produserer bioflis til fyringsanlegg, Halden fengsel blir varmet opp av denne bioflisen. Skogselskapet er en ideell organisasjon som vil lære folk å bruke skog og natur på riktig måte.

Skattkammeret Fredrikstad

Skattkammeret har masse utstyr som man kan komme å låne gratis. Det er mange skoleelever som låner med seg utstyr til skoleturer som telt, soveposer og sekker helt gratis. 

De er opptatte av at utstyret er «up to date», de arrangerer aktiviteter og ønsker at folk heller skal låne utstyr enn å kjøpe nytt utstyr selv hver gang det trengs.

Skattekammeret tilbyr ungdommer og vokse som sliter med å komme seg ut i arbeidslivet jobber, de ønsker også å hjelpe folk som sliter fordi priser på alt blir høyere og høyere, spesielt til vinteren. 

Norsk folkehjelp Fredrikstad

Norsk folkehjelp har nettopp fått seg ett nytt lokale som de skal arrangere ting som streetart workshop, Dj’ing, fester, debatter, ungdomsklubb, åpent hus og alt du kan tenke deg. De er åpne for innspill fra unge og eldre om hva som kan gjøres i lokalet, nesten alt der kommer til å være gratis. Hvis Norsk Folkehjelp arrangerer det så er det gratis. De har også organisert noe som de kaller internasjonal kafé som er at det kommer mange fra forskjellige kulturer som lager mat så kan man smake på mye forskjellig mat og lære om andre kulturer. Når det er internasjonal kafé pleier det også å være quiz med premier.